Je winkelwagen is leeg
Tips voor het aanschaffen van een hottub
Een houtgestookte hottub is niet zomaar een goede hottub. Er zijn namelijk veel verschillende houtgestookte hottubs. De samenstelling van een hottub moet correct zijn, zoals: de juiste materialen en correcte assemblage. Maar ook de kachel, accessoires en waterinhoud moeten goed zijn. Of u nu kiest voor een aluminium hottub, een kunststof hottub, of een houten hottub. Elke nieuwe hottub is prachtig, het kwaliteitsverschil merkt u pas echt als u de hottub gaat gebruiken.
Een Hottub die snel warm is en makkelijk schoon te maken is wordt veel vaker gebruikt, daarom is het belangrijk dat de complete hottub goed en als geheel is ontwikkeld en getest. De juiste accessoires zijn hierbij ook zeer belangrijk.
Maak de juiste keuze tussen een kunststof en een houten hottub
Eind 2007 kwamen de eerste varianten van een kunststof hottub op de markt. Hierdoor kunt u tegenwoordig kiezen tussen twee soorten hottubs. Een traditionele houten hottub en een hottub met een binnenkuip, afgewerkt met bijvoorbeeld hout of composiet. Beide hottubs hebben voor- en nadelen.
Houten hottub
Een goede kwalitatieve houten hottub is gebruiksvriendelijk en heeft een zeer lange levensduur. Door de hitte van het water blijft een houten hottub waterdicht. De hottub trekt ook weer waterdicht na een korte droogstand. Echter bij een lange periode zonder water zal de hottub gaan lekken.
Kunststof hottub
Een Hottub met binnenkuip is bedacht omdat een houten hottub het beste vol met water kan blijven staan. Daarnaast is een kunststof kuip zeer gebruiksvriendelijk en goed schoon te houden.
Voor thuisgebruik maakt het niet uit of u nu kiest voor een houten hottub of een hottub met kunststof kuip, als u maar kiest voor kwaliteit. Een goede waterzuiveringsinstallatie bevelen wij van harte aan voor alle soorten hottubs.
Ons advies: Wilt u een hottub plaatsen op een plek waar u regelmatig langere tijd weg bent, zoals een vakantiehuis, dan adviseren wij altijd een hottub met een kunststof binnenkuip. U kunt de hottub met kunststof binnenkuip leeg laten voordat u weggaat en weer gebruiksklaar maakt als u terug bent.
Tips
Onze tips voor het aanschaffen van een kunststof- of houten hottub
Let goed op de kwaliteit van het kunststof
In kunststoffen tubs zit veel verschil. Kunststof zet uit door warmte, en daarom bevelen wij een kunststof kuip zonder lasnaden aan. De werking van het kunststof is enorm door grote temperatuursverschillen. Lasnaden kunnen scheuren door de werking van het kunststof.
Ook het soort kunststof en de dichte structuur van het kunststof is belangrijk, omdat vuil in de poriën kan gaan zitten en u veel schoonmaakwerk heeft. De afwerking van kunststof hottubs hoeft niet dik te zijn, maar wel van de juiste klasse.
Bij alle Kirami kunststof hottubs is rubber toegevoegd als hulpstof in het kunststof, zodat het kunststof goed de Scandinavische temperatuursverschillen kan doorstaan (- 40ºC naar + 40º = 80ºC), snel warm is en lang warm blijft, en snel schoon te maken is.
Maak jouw hottub speciaal door de binnenkuip kleur
Er zijn veel kleuren beschikbaar in de kunststof hottub. Voor het aanzicht van de hottub in de tuin maakt de kleur totaal niet uit. De hottub staat altijd met de afdekking erop in de tuin, pas als u klaar bent met stoken en in de hottub gaat haalt u de afdekking eraf.
Veel hottubs worden aangeboden in grijs, beige en wit, voor wit zouden wij niet kiezen omdat wit kunststof snel geel wordt door verkleuring.
De fellere kleuren, zoals: Ocean Blue zijn zeer populair. Deze kleuren geven de mooiste shine aan het hottub water. Zeker met LED-verlichting zijn de fellere kleuren aan te raden.
Check of de bodem goed geïsoleerd is
Een compleet geïsoleerde bodem zorgt ervoor dat u tijdens het baden niet uit de hottub hoeft om bij te stoken. Ook blijft uw hottub langer warm, zodat u de volgende dag een veel kortere stooktijd heeft. In de winter zal uw hottubwater minder snel bevriezen. Bij een platte kunststofbodem is het ook niet mogelijk een goede afvoer te plaatsen.
Voor de afwerking van de hottub is de bodem zeer belangrijk. Door opspattend water van regen of het tubben zelf, zal de onderste rand zeer snel vies worden, verkleuren of rotten omdat deze vaak in het nat staat. Vergelijk het met een houten hottub, deze staat niet voor niets op balken zodat het hout vrij staat van de grond.
Welke houtsoort moet je kiezen voor een hottub
Hottubs worden gemaakt van diverse houtsoorten met verschillend geselecteerde klasse en dikte, uitstralingen, eigenschappen en levensduur. Dit geeft vaak het prijsverschil aan. Doorgaans is 3,2 tot 4mm dik genoeg, met de beste klasse van het geselecteerde hout en de juiste zaagwijze en assemblage voor een houten hottub.
Een houten hottub kan altijd een drupje geven, dit is geen lekkage. Hout zuigt zich vol met water waardoor het uitzet en daardoor de ton sluit. Door de natuurlijke werking van hout bijvoorbeeld door weersomstandigheden, kan het zijn dat een bad een drupje geeft maar dit is geen lekkage, het waterverlies hierdoor is dan ook minimaal. In elke hottub moet regelmatig water worden bijgevuld, bijvoorbeeld door verdamping van het hete water.
Een hottub met veel extra houten randen etc. kan er nieuw heel mooi uitzien. Vaak kan dat hout niet drogen, waardoor het het gaat verkleuren, schimmelen, of zelfs rotten. Dit doet afbreuk aan uw complete hottub na verloop van tijd.